КонтактиБезопасностКариериКонтакти
HomeКорпоративна отговорностМерки против фалшифициранеМерки против фалшифициране
​​​​​​​

Фалшивите лекарствени продукти са опасни по същността си – те не се произвеждат в безопасни условия и не са преминали проверки от регулаторните органи, поради което потребителите няма как да знаят какво всъщност съдържат тези продукти.

В Pfizer вярваме, че няма по-висок приоритет от това да гарантираме предоставянето на безопасни и ефективни лекарства на потребителите. За да се осъществи тази цел, индустрията и регулаторните органи в цял свят трябва да се обединят в борбата срещу фалшифицирането и да осигурят стабилността на веригата на доставки на фармацевтични продукти.

Pfizer разполага с екип от експерти, които постоянно оценяват нови и съществуващи технологии, за да установят с помощта на кои от тях може да се затруднят фалшификаторите при създаването на убедителни копия на нашите лекарства и да се улеснят пациентите и медицинските специалисти при различаването на автентичните лекарства на Pfizer от фалшивите.

Pfizer създаде и разнороден международен екип за бързо разрешаване на проблеми, свързани с целостта на продукта, в момента на възникването им, и за активното им предотвратяване. Екипът се фокусира върху съчетаването на бизнес практики с цел опазване на здравето на пациентите, по-тясно сътрудничество с правоохранителните органи за преследване на фалшификаторите и поддържане на обществена политика, която помага в борбата срещу фалшифицирането. Pfizer работи в сътрудничество с търговци на едро, аптеки, митници и правоохранителни органи за разширяване обхвата на проверките, за проследяване на каналите за разпространение и за подобряване на наблюдението на фирмите за дистрибуция и преопаковане.
​​​​​​​
За да се справим с тази нарастваща заплаха са необходими ефективни, координирани и съвместни действия. Pfizer разбира, че в допълнение към собствените си инициативи е необходимо да създаде партньорства с различни държавни агенции, здравната общност, пациентите и трети заинтересовани лица, за да осигури безопасни лекарства за пациентите и справедливи наказания за онези, които излагат живота им на риск.

БезопасностКариериУсловия за ползванеПолитика за поверителностПолитика за подаване на сигнали Бисквитки Карта на сайта © 2023 Пфайзер Люксембург САРЛ Клон България, май 2023 г. Всички права запазени. PP-UNP-BGR-0018